Veelgestelde Vragen over Podotherapie

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over podotherapie. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u hiernaast uw vraag online stellen aan Ingrid Spee Podotherapie. We zullen dan uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

 • Waar vind ik Ingrid Spee Podotherapie?

  Waar is de praktijk van Ingrid Spee Podotherapie gevestigd?

  Ingrid Spee Podotherapie is gevestig in het centrum van Kerkrade. U vindt ons in het gebouw van Fysiotherapie Mijnes aan de Gerard Boedijnstraat 9 (op de hoek met de Markstraat).

 • Wat is het verschil tussen een pedicure en een podotherapeut?


  Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten voortvloeiend uit een afwijkende voetstand en/of looppatroon. Een pedicure verzorgt enkel de voeten, maar behandelt niet. Oftewel: een pedicure zorgt meestal voor een tijdelijke verlichting van de pijn terwijl de podotherapeut probeert de oorzaak van de pijn te zoeken en daarbij een oplossing te bedenken.

 • Heb ik voor de podotherapeut een verwijsbrief nodig?

  Heb ik een verwijsbrief van de dokter nodig om een afspraak te maken bij de podotherapuet?

  Nee, voor podotherapie heeft u geen verwijsbrief van een arts nodig. Podotherapeuten zijn direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u zelf rechtstreeks een afspraak kunt maken met ons.

 • Hoe lang duurt een consult bij de podotherapeut?

  Hoe lang duurt een (eerste) consult bij de podotherapeut?

  Een eerste consult bij Ingrid Spee Podotherapie duurt meestal ongeveer een half uur. We stellen u dan enkele vragen en doen een onderzoek naar de oorzaak van uw (voet)klachten.

 • Wordt podotherapie vergoed?

  Wordt podotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

  Podotherapie wordt over het algemeen vergoed in de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars. Bent u diabetespati├źnt? Dan krijgt u mogelijk ook vergoeding vanuit de basisverzekering. Een overzicht van de vergoedingen door de verschillende zorgverzekeraars vindt u hier.

Web by The Very Little Agency